Osman Paksüt'e soruşturma yok

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Temmuz 2009 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi, oy çokluğu ile, Osman Paksüt hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt de Ergenekon davasından tutuksuz olarak yargılanıyor

Ergenekon sanıkları ile yaptığı telefon konuşmaları nedeniyle Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt hakkındaki 2 ay süren bir inceleme sonunda hazırlanan raporun, dün heyet tarafından görüşüldüğü öğrenildi. Raporla ilgili resmi açıklamanın Anayasa Mahkemesi'nin internet sitesinden bugün yapılması bekleniyor. Alınan bilgiye göre yüksek mahkeme heyeti, oy çokluğu ile Paksüt hakkında soruşturma yapılmasına yer olmadağına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç tarafından görevlendirilen bir üye, Paksüt'le ilgili iddialar üzerine inceleme raporu hazırlamıştı. İki aylık bir inceleme sonunda hazırladığı rapor da geçen hafta içinde başkan ve üyelere sundu. Raporu hazırlayan üyenin Paksüt'le ilgili soruturma açılmasına gerek olmadığı yönünde görüş bildirdiği ifade edildi. Mahkeme heyeti de oy çokluğu ile soruşturma açılmamasına karar verdi.

Bu arada Osman Paksüt, önceki gün Fransa Büyükelçiliği'nde verilen bir resepsiyonda raporun henüz kendisine verilmediğini ifade etmişti. Böylece Paksüt'ün, gazetecilere raporla ilgili yanlış bilgi verdiği ortaya çıkmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber